Huwelijksreis of romantisch tussendoortje…….

Zomervakantie! We zitten er midden in! Omdat ik jullie graag inspireer met fijne plekjes wil ik jullie deze bestemming niet onthouden!

HYDRA……..een lief klein Grieks eilandje waar geen auto’s rijden, maar waar bij aankomst in de haven, goedmoedige ezeltjes je opwachten om je bagage met liefde en plezier te vervoeren. Het eiland heeft alles om een paar dagen helemaal op adem te komen. Dat is in ieder geval wat wij gedaan hebben, ik met mijn man Willem.

De start van de grote zomervakantie grepen wij aan om er eerst eens eventjes samen tussenuit te gaan. Hydra stond al een poosje op mijn verlanglijstje, dus wanneer mijn mannen (onze zonen zijn 16 en 13) er niet voor in waren zou ik alleen zijn gegaan. Blijkbaar echt een nieuwe fase dus, want onze jongens, Huib en Mans, vonden het maar wat fijn om samen even baas te zijn in eigen huis. Mijn man reageerde wel enthousiast en ook wel bijzonder, ‘mag ik je dan ophalen met de auto op het vliegveld van Athene? Nou prima, ieder zijn ding, Willem zijn geliefde roadtrip naar Athene, maar Hydra werd het in ieder geval voor mij!

Met de auto van Nederland naar Athene, kan prima, maar is niet zo voor de hand liggend. Heb je veel tijd dan kun je er zeker een geweldige roadtrip van maken. Willem heeft onderweg een snufje van Bosnië, Kosovo en Albanië meegenomen, heel speciaal. Onderweg vond hij voor mij nog wat prachtige oude bloemenschilderijtjes, lief dat hij daar dan aan denkt, al kwamen deze ‘kunststukken’ hem nog duur te staan bij de grensovergang van Bosnië naar Kosovo. Weer een mooi verhaal voor later en die bloemenschilderijtjes hebben ondertussen al een mooi plekje in onze keuken, ik koester ze extra :-).

Ik vertel jullie graag de makkelijkste weg naar Hydra, dat is uiteindelijk de bestemming waar ik het over wil hebben. Dan vlieg je op Athene, reist nog plm. 50 km naar havenstad Piraeus en neemt de boot naar Hydra. Het is handig ook je bootticket thuis alvast te boeken. Vergis je niet over de duur van de overtocht (met name op de terugweg niet onbelangrijk) Ik had namelijk bijna mijn vliegtuig terug gemist. Een geluk in dit geval dat Willem zijn eigen auto in de haven van Piraeus had staan en laag heeft gevlogen om me nog net op tijd bij het vliegveld af te zetten.

Hydra overtrof mijn verwachtingen. Het heeft alles in zich van een ‘perfecte wereld’. De mensen zijn er lief, gastvrij en warm. Het is er schoon en er wordt respectvol met elkaar omgegaan, bijzonder goede en fijne vibes. Omdat het zo klein is, is alles lekker overzichtelijk. Heerlijk om ’s ochtends vroeg rond te dwalen door de kleine straatjes en de reuring in de haven op gang zien komen. Met de zeetaxi’s ben je in een mum van tijd op een fantastisch strandje, waar je vriendelijk wordt ontvangen en je zonnebedje al klaar staat. Er zijn strandjes met en zonder voorzieningen, voor ieder wat wils dus. Maar het leven is er bovenal eenvoudig en volgens mij geeft dat het ultieme geluksgevoel. Je hoeft er geen keuzestress te hebben, welk restaurantje je kiest, welk strandje je kiest, het is allemaal helemaal prima. Het eten is telkens weer geweldig, smaakvol, bijzonder, vers en gezond.

Het logeeradresje zou ik misschien liever wel geheim houden, want eigenlijk moet Hydra niet te druk worden, maar vooruit, ik gun het de eigenaar, Dimitri, natuurlijk van harte om nog veel fijne gasten te mogen verwelkomen. Check Keresbino Hydra, een waanzinnig mooi oud huis, erg smaakvol verbouwd met respect voor het oude pand. En over inspiratie gesproken, wij deden er veel ideeën op voor de verbouwing van onze oude schuur. Vol energie zijn we daarom naar huis gegaan en gaan we verder met het realiseren van ons eigen country side hotel.

Als huwelijksreis bestemming of romantisch tussendoortje kan ik Hydra persoonlijk zeer aanbevelen!

Hydra
Hydra huwelijksreis

Deel dit bericht